Pojemniki do zgrzewu
Ogolne

Pojemniki do zgrzewu – przewieź bezpiecznie posiłek

Pojemniki do zgrzewu służą do bezpiecznego pakowania dań obiadowych oraz wyrobów garmażeryjnych. Dzięki wykorzystaniu technologii zgrzewania jedzenie pozostanie we właściwych warunkach.

Zgrzewarka w lokalu gastronomicznym

Lokale gastronomiczne przygotowują posiłki nie tylko na miejscu, ale również na wynos. Jeżeli wysyłka z jedzeniem ma dotrzeć do klienta we właściwym stanie powinno zadbać się o dobre spakowanie pożywienia.

Dostosowane do zgrzewu pojemniki pozwalają na bezpieczne pakowanie jedzenia. Zapakowany produkt zachowuje dłużej świeżość.

Szeroka gama opakowań pozwala na wykorzystanie również takich pojemników, które służą do pakowania ciepłych dań. Utrzymają właściwą temperaturę posiłku do samego dostarczenia do klienta. 

Zgrzewarka jest niezbędnym urządzeniem również dla firm, które prowadzą katering pudełkowy. Przyspiesza pracę oraz pozwala na uzyskanie wyższych obrotów. Posiłki spakowane mogą czekać, bez ryzyka straty jakości, na zakup lub dostawę.

Zalety pudełek do zgrzewu

Pojemniki do zgrzewu występują w różnych rodzajach oraz rozmiarach. Odmienne zastosowanie odbija się w kształtach, np. pojemniki na zupę będą głębsze. 

Możemy wybrać pojedyncze komory bądź pudełko, które będzie dzielone. Pojemniki obiadowe mogą mieć trzy komory, dzięki czemu każdy komponent posiłku zostanie umieszczony osobno zachowując przy tym lepszy smak oraz estetyczny wygląd. 

Pudełka są trwałe oraz eleganckie. Materiał, z którego są wykonane jest nieprzepuszczalny. Unikniemy zarówno pobrudzeń jedzeniem jak i stracenia części składników. Również zapach nie będzie wydostawał się na zewnątrz.

Folia, która jest pokrywane pudełko cechuje się wytrzymałością. Połączona z pojemnikiem daje 100% szczelność.

Pojemniki do zgrzewu stosowane są do różnego rodzaju restauracji podczas pojedynczych wysyłek posiłków oraz większych zorganizowanych transportach. 

Materiał pudełek

Pudełka do zgrzewu wykonane są najczęściej polipropylenu.

Materiał jest świetnym izolatorem ciepła oraz nie przepuszcza płynnych posiłków. Jedzenie, które się w nim znajduje może być mrożone oraz podgrzewane w kuchence mikrofalowej. 

Przeczytaj również:  Czym powinny cechować się idealne płyty do produkcji mebli?

Polipropylen, z którego wykonane są pudełka posiada atesty zapewniające o neutralnym wpływie na zdrowie człowieka. 

Idealnie nadają się do posiłku dietetycznego wysyłanego w ramach kateringu oraz przygotowanych dań na wynos z restauracji.

Ekologiczniejszą wersją są pojemniki wykonane z trzciny cukrowej. Są całkowicie biodegradowalne, a przy tym nie tracą na skuteczności. 

Posiłek z pudełkiem może być podgrzewany w mikrofali oraz w piekarniku, którego nagrzanie nie przekracza 200 stopni. Są wytrzymałe i podobnie jak ich plastikowe odpowiedniki, nie przepuszczając cieczy. 

Właściwa troska wobec bezpiecznych warunków dostarczonego posiłku świadczy o Twoim podejściu do klienta. Zadbaj o opakowania najwyżej jakości. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *